Guide til mærkning af alle materialer: Læder, træ, plastik etc.

Næsten alle faste materialer kan mærkes

Der er med andre ord ingen grænse for, hvad du kan tyverisikre ved at mærke et permanent logo eller tekst ind i de ting, de gerne vil sikre. Her på siden guider vi dig igennem de mest almindelige mærkningsmetoder og forklarer fordelene ved de enkelte. Vil du vide mere om de enkelte metoder og se eksempler på priser, så klik på linkene i teksten for flere detaljer.

Til stort set alt: Gravering med laser

Lasergravering kan anvendes på metaller samt træ, læder, plastik – ja nærmest alle materialer. Her brænder en laserstråle motiv eller tekst ind i emnet, så der opnås en permanent mærkning.

Alternativt kan man lade laseren brænde helt igennem emnet, hvis den ønskede effekt er at motivet brændes som hul i emnet. Det er også laser, der anvendes, når f.eks. et navneskilt i metal er fræset ud og skal tegnes op.

Læs mere om og se priser på lasergravering.

Til træ, læder og plastic: Brændestempel

Brændestempler er historisk set blevet brugt til alt fra træ til kvæg og denne simple form for mærkning fungerer også i dag på mange materialer og emner. Brændestemplerne kan endda konstrueres så de brænder i forskellige dybder, f.eks. med en dybere ring rundt om hovedmotivet.

Brændemærkning er brugbart hvad enten der er tale om læder, træ, plastik eller andre materialer, der får tydelige mærker når de kommer i kontakt med det glohede stempel. Havemøbler og -redskaber i træ eller plast kan f.eks. mærkes tydeligt på en måde, der samtidig er æstetisk smuk.

Læs mere om og se priser på brændestempler.

Til ikke-hærdet metal: Slagstempler

Slagstempler giver mulighed for at lave mærkning som den du ser i cykler og bilers stelnummer. Stemplerne kan både laves som faste stempler, eksempelvis med et firmalogo, eller der kan bruges løse typer, så teksten kan udskiftes fra gang til gang.

Teknikken med bogstaveligt talt at banke budskabet fast virker ikke kun på metal, men også på læder, f.eks. bælter. Det virker også på andre materialer, der umiddelbart er hårde, men ikke er så hærdede, at der ikke kan laves permanente mærker når de påvirkes med en stor nok kraft.

Læs mere om og se priser på slagstempler.

Til strømførende metal: Ætsning

Elektrolytisk ætsning er en god mulighed når du vil mærke overflader af metaller, der kan lede strøm. Det kan f.eks. være rustfrit stål, aluminium, zink, messing og forkromede overflader.

Ætsning lyder måske farligt, men med det rette udstyr er det en helt sikker metode, som giver mulighed for præcis tegning af logoer og tekster på metaldele, hvad enten det er styret på din cykel, dele til din bil eller et sæt af knive, der skal mærkes tydeligt med ejer eller blot dekoreres.

Læs mere om og se priser på elektrolytisk ætsning.

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller brug for yderligere vejledning? Du er altid velkommen til at kontakte os.

Du kan med ætsning eller lasergravering personliggøre f.eks. en dåbsgave
Med ætsning eller gravering af for eksempel et flag kan du personliggøre en dåbsgave eller andre gaver.