Hundetegn

Hundetegn

“Hundetegn kan købes i et væld af farver, materialer og designs. De mest populære er dem der er lavet af rustfrit stål, fordi de samtidig også er de mest holdbare.”

Hundetegn er lovpligtigt i Danmark, og skal bæres af alle hunde, der er over 4 måneder gamle. Dette gælder også selvom de er chippet. Design, størrelse og materiale afhænger for de fleste hundeejere af hundens størrelse og personlighed.

Form og farver på hundetegn

Hundetegn kan nu om dage fåes i et væld af farver, materialer og designs. De mest populære er dem der er lavet af rustfrit stål, fordi de samtidig også er de mest holdbare. Men selvom man vælger et andet materiale, vil det også leve op til lovkravene om holdbarhed. Andre meget brugte materialer er messing og aluminium.

Indenfor de seneste år er plastikhundetegn blevet benyttet langt mere. Dette skyldes, at små hunderacer er blevet meget populære i Danmark, og derfor kræver flere og lette skilte hvorpå ejerens kontaktoplysninger står. F.eks. ejerens mobilnummer på den ene side (med landekode hvis man af og til opholder sig i udlandet), dette er ikke et lovkrav, men anbefales. Samt adressen på den anden side, evt. i en forkortet udgave, hvis der ikke er plads til det fulde vejnavn, sådan at indgraveringen kommer til at fremstå tydeligere.

Hund med hundetegn med indgravering

Gravering af hundetegn

Graveringen afhænger af designet og materialet, men vil som oftest være med lasergraveret tekst eller dybdegraveret med fræser, som er den mest holdbare til hundetegn. Teksten vil typisk fremgå i enten hvid eller sort.

Hos os er det også muligt at få indgravering på begge sider. Her kan man vælge at få indgraveret hundens navn på den ene side, og kontaktoplysninger eller anden valgfri tekst på den anden side.

Det kan anbefales at have flere hundetegn, hvis hunden opholder sig på flere adresser, eks. sommerhus eller kennel.

Hvis du ønsker at vide mere om eller købe hundetegn, så udfyld nedenstående formular.

Vedhæft eventuelt et billede