Guide til mærkning af fødevarer fx kød, brød og isterninger

Med skabelon eller brændestempel kan I gøre spiseoplevelsen helt speciel

Skal restaurantens logo brændes i bøf eller burgerbolle eller vil du have isterninger, der fortæller en historie i sig selv? Måske er det hotellets sæbe, der skal være præget med logo? Et brændestempel eller en skabelon giver mange muligheder for nem og hygiejnisk mærkning.

Mad skal ikke bare smage godt. Det visuelle indtryk er en stor del af oplevelsen. Og hvis du kan sætte f.eks. jeres logo i centrum for den visuelle oplevelse, vil I meget nemmere blive husket.

Brændestempel

En sikker måde at stå ud fra mængden er at brændemærke den mad, du sælger. Hvad enten du serverer burgere på en restaurant og vil have dit navn på bollen, eller er slagter og gerne vil give den gode bøf dit kvalitetsstempel, så er brændestempler en oplagt løsning.

Selve mærkningen tager få sekunder, men det tager nogle minutter at varme et stempel op så det er klar til brug. Bare rolig, det er ikke noget med at lægge stemplet i ild som i en smedje. Moderne brændestempler sættes i stikkontakten. Alt efter størrelsen på stemplet og hvor mange watt det er på, vil det tage kortere eller længere tid at blive klar til at brændemærke.

Mange fødevarer – og ja selv is – kan mærkes med et brændestempel. Kød og brød er bare de mest oplagte eksempler. Til helt bløde madvarer og f.eks. kager skal der dog bruges andre midler – se næste afsnit.

Læs mere om og se priser på brændestempler.

Maleskabelon

Til nogle madvarer kan en maleskabelon være sagen. Du kan bruge skabelonen til at påføre madfarve så det danner en tekst eller et logo eller du kan ”male” med flormelis eller chokolade på en kage gennem maleskabelonen.

Læs mere om og se priser på maleskabeloner.

Brænder maden godt og grundigt på så den bliver helt hård, kan du selvfølgelig også mærke den med et slagstempel (vi foreslår teksten ”ikke spiselig”), men lad os håbe, det ikke bliver aktuelt.

Brændestempel til fødevarer
Med et brændestempel kan du brændemærke burgerboller og andre former for madvarer. Især brød og kød er populære fødevarer at mærke. Bollen her er brændemærket med CopenHell logo.

Har du brug for hjælp?

Altså ikke til madlavningen, men til mærkning. Følg linkene i teksten, hvis du vil læse mere om du enkelte mærkningsmetoder. Har du stadig spørgsmål eller brug for yderligere vejledning, så er du altid velkommen til at kontakte os.